Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Net als in andere gemeenten in Nederland is het aantal meldingen betreffende overlast door verwarde personen de afgelopen jaren in de gemeente Enkhuizen gestegen. In Enkhuizen heeft de gemeente gemerkt dat de huidige werkwijze, waarbij iedere professional vanuit zijn eigen expertise hulp biedt, hiervoor niet geschikt is. De wijk-GGD’er werkt als verbindingsofficier in het netwerk van veiligheid en zorg en heeft een belangrijke rol in het opzetten van een netwerk en verbinding zoeken met alle partijen om een zo breed mogelijk integrale aanpak te organiseren. Er zijn 4 doelstellingen binnen deze pilot geformuleerd:

Samenwerkingsafspraken zijn gemaakt , processen mbt meldingen zijn duidelijk, er is onderzocht of en wat de toegevoegde waarde is van de wijk-GGD’er naast het Team Bemoeizorg en wat er nodig is voor een structurele inbedding in de gemeente Enkhuizen.

De gemeente werkt hierin samen met de Stichting Iedereen Telt Mee, de politie en alle andere partners. De Wijk-GGD’er krijgt een dienstverband bij de Stichting Iedereen Telt Mee i.i.g. voor de duur van dit project.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website