Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Even de weg kwijt zijn, letterlijk of figuurlijk. Even geen woorden kunnen vinden, dan boos, verdrietig, radeloos of niet of verkeerd begrepen worden. Sommige mensen lopen daarop een (verhoogd) risico. Denk bijvoorbeeld aan mensen met dementie, met een verslaving, met een verstandelijke beperking of een psychische kwetsbaarheid. Om deze mensen snel de hulp of zorg te bieden die zij op dat moment nodig hebben, is de Hulpkaart ontwikkeld. De Hulpkaart helpt omstander, dienstverleners, winkeliers, politie, hulpverleners, etc. om direct datgene te doen wat nodig is.

 

In de gemeenten Waadhoeke, Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen wordt de Hulpkaart bekend en beschikbaar gemaakt voor de inwoners van deze gemeenten. Dit gebeurt in samenwerking met o.a. de gebiedsteams, woningbouw, huisartsenpraktijken, wijk- en dorpsbelang,, winkeliers en woonzorgcentra en andere lokale partijen. In de projectgroep wordt samengewerkt met de GGD Fryslân, Stichting Aanzet, MEE Friesland.

 

De doelstelling van het project is om bekendheid te geven aan de Hulpkaart binnen de provincie Friesland, zodat iedereen die een Hulpkaart in handen krijgt weet wat hij of zij moet doen om te kunnen helpen. Daarnaast willen we zoveel mogelijk mensen, die geholpen kunnen worden met een Hulpkaart in de betrokken gemeenten voorzien van een Hulpkaart. Dit project is een logisch en passend vervolg op het huidige project “Verwardheid voorbij”.

 

Wij dragen hiermee bij aan de zelfredzaamheid van de mensen die soms hulp nodig hebben, maar hier niet altijd de juiste woorden voor weten te vinden. We voorkomen hiermee onnodige escalatie van lastige situaties.

 

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website