Projectomschrijving

Doel

De spoed-ggz wordt onnodig zwaar belast doordat huisartsen en de artsen bij de spoedeisende hulp (SEH) patiënten met ggz-problematiek veelal direct doorsturen naar de crisisdienst van de spoed-ggz. De ggz-triagist op de spoedpost en bij de SEH voert aanvullende triage uit, met als doel dat een groot deel van deze patiënten niet doorverwezen hoeft te worden naar de crisisdienst.

Resultaten

De ggz-triagist zit fysiek op de spoedpost, zodat de huisartsen en de ggz-triagisten elkaar kennen en op elkaar ingespeeld raken. Inmiddels wordt circa 80% van de patiënten niet doorverwezen naar de crisisdienst, maar naar de eerste lijn of reeds bestaande zorgverleners gestuurd. Huisartsen en SEH zijn zeer tevreden over de samenwerking. De ggz-triagist zou de werkzaamheden ook kunnen uitvoeren voor de ambulancedienst en meldkamer. Ambulance en meldmaker hebben echter nog niet besloten om aan te haken, omdat zij graag éénzelfde werkwijze willen in het hele land.

Overzicht projecten en subsidies

Dit project heeft subsidie gekregen voor het uitvoeren en aanscherpen van het plan van aanpak voor de APH-triagefunctie in de regio, ter voorbereiding op de nieuwe bekostiging acute psychiatrische zorg per 1-1-2019. Wilt u ook aan de slag met de APH-triagefunctie en/of advies- en meldpunten? Bekijk dan de lopende projecten en subsidiemogelijkheden.

Bekijk de subsidiemogelijkheden en projecten

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website