Projectomschrijving

De 7 Midden-Limburgse gemeenten hebben een plan van aanpak geschreven voor personen met verward gedrag. Een centraal thema in dit plan is dat de gemeenten zoveel mogelijk willen aansluiten bij al aanwezige initiatieven en mogelijkheden. Dit vanuit de visie: niet voor ieder type doelgroep en/of probleem iets organiseren, maar steeds vanuit de vraag kijken hoe het aanwezige aanbod geschikt is.

Doel

In het project ‘Flexibele bedden Midden-Limburg’ wordt deze visie en werkwijze ontwikkeld vanuit het Herstelhuis. Het Herstelhuis is een voorziening waar mensen tijdelijk kunnen verblijven en waar persoonlijk herstel vanuit peer-support wordt geboden.

Werkwijze

Deze voorziening wordt door training en casuïstiekbesprekingen doorontwikkeld tot een plek waar ruimte is voor time-outbedden voor mensen in een psychische crisis die tijdelijk niet naar huis kunnen.

Subsidiemogelijkheden en projecten

Dit project heeft subsidie gekregen voor het opzetten en/of de organisatie van integrale zorg en ondersteuning voor mensen met verward gedrag (jongeren of volwassenen). Wilt u hier ook mee aan de slag? Bekijk dan ter inspiratie de lopende projecten en de subsidiemogelijkheden.

Bekijk de lopende projecten en de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website