Projectomschrijving

Het aantal senior cliënten en medewerkers stijgt. Zij willen een prettig leven leiden, ondanks fysieke en psychische klachten. Hoe kunnen zij van elkaar leren? Hoe helpt hun eigen Wellness Recovery Action Plan (WRAP®) hen in balans te blijven en evenwichtig ouder te worden?

Doel

Stichting Pameijer gaat het Wellness Recovery Action Plan (WRAP®) afstemmen op ouder wordende ggz cliënten en medewerkers. Dit zal worden getest door middel van twee gemengde trainingsgroepen, met daaraan gekoppeld onderzoek.

Werkwijze

Een aantal van de oefeningen en het tempo van WRAP® vullen we in vanuit het perspectief van ouderen. De ethische waarden en structuur van WRAP® blijven het uitgangspunt. Twee ervaringsdeskundige facilitators zullen de WRAP® trainingen begeleiden.


Geschikte resultaten zullen zowel in de dienstverlening aan ouder wordende cliënten als voor medewerkers worden geïntegreerd. Er zal ook worden gekeken of dit aanbod breder in het werkgebied beschikbaar kan worden gesteld.

 

Projecten ervaringsdeskundigheid

Dit project heeft subsidie ontvangen vanuit het Ondersteuningsprogramma voor ervaringsdeskundigen. Ervaringsdeskundigen konden samen met professionals in ggz-instellingen of het sociaal domein subsidie aanvragen voor begeleiding en ondersteuning van (ex-)ggz-patiënten. De begeleiding en ondersteuning vindt op kleine schaal plaats in de gemeente, de buurt of een instelling.

Bekijk het overzicht van alle projecten

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website