Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Psychische hulp zoeken is nog steeds een taboe op het Caribisch deel van het Koninkrijk, en daar is Curaçao geen uitzondering in. Minstens één op de vier mensen kampt vroeg of laat met een psychisch probleem. De aangeboden hulpverlening komt vaak laat of helemaal niet. Mensen wachten te lang om hulp te zoeken, tot er ernstige klachten zijn.

 

De belangrijkste knelpunten zijn:

 

1. Een zeer gefragmenteerde GGZ zorgstelsel waardoor en geen afbakening is van taken, activiteiten en werkvelden.

2. Geen samenhangende beleidsontwikkeling en weinig samenwerking tussen ketenpartners.

3. Geen toereikend bekostigingssysteem.

 

Met het gevormde consortium om deze aanvraag in te dienen en het traject in te gaan, willen we graag verandering brengen in de situatie en willen we komen tot een gezamenlijke aanpak van mensen met een verward gedrag beginnende op Curaçao. Ons startpunt is de introductie van Mental Health First Aid (MHFA). Door op deze manier met Bouwsteen 3 te beginnen, is de drempel heel laag om door te kunnen pakken op de rest van de Bouwstenen om zo te komen tot een sluitende aanpak voor deze groep. Op Curaçao kan je niet met te veel tegelijk beginnen, mensen haken dan af.

 

De gevormde consortium van Linkels & Partners, Stichting Expertisecentrum Preventie en Hero Consultant & Planning, garandeert alle expertise om dit traject in te gaan.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website