Projectomschrijving

Binnen het project 'Eerste hulp bij mensen met verward gedrag in Amstelland' worden burgers, vrijwilligers en professionals in de (semi) publieke sector in de regio Amstelland getraind om eerste hulp te verlenen bij psychische problemen en verward gedrag. Het project richt zich primair op preventie en het uitvoeren van vroege interventies bij mensen met psychische problematiek en verward gedrag en sluit daarmee goed aan bij de ambities van de Amstellandgemeenten en GGZ inGeest.

Daarbij zijn de de-stigmatiserende functie en het vergroten van de handelingsbekwaamheid onder vrijwilligers en professionals van groot belang omdat:

  • de huidige beeldvorming van mensen met verward gedrag een grote negatieve impact heeft
  • bij mensen met verward gedrag niet altijd sprake is van een psychische aandoening

Werkwijze

De cursus die wordt ingezet is het bewezen effectieve programma ‘Mental Health First Aid’ (MHFA). Het cursusprogramma richt zich op wat (niet) te doen en welke hulp concreet nodig is wanneer iemand psychische problemen heeft.

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor het in de praktijk toepassen van één of meer van de 9 bouwstenen voor een lokale goed werkende aanpak van verward gedrag. Heeft u ook een idee om samen met andere organisaties de hulp voor mensen met verward gedrag en hun omgeving te verbeteren? Dan komt uw projectidee wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website