Projectomschrijving

Voor sommige inwoners is zelfstandig leven en wonen, door bijvoorbeeld psychische problematiek, verslaving of een (licht) verstandelijke beperking, niet altijd makkelijk of mogelijk. Met als gevolg vermijden van zorg, onbegrepen gedrag en overlast.

Doel en werkwijze

De Trochpakker, onderdeel van het dorpenteam, gaat af op signalen van woningbouw, buren, apotheek en huisarts of op meldingen van de politie. Door de inzet van de Trochpakker wordt bepaald welke aanpak en zorg de betrokkene nodig heeft. Er wordt preventief gewerkt waarmee escalatie wordt voorkomen. Er ontstaat inzicht in de behoefte van de doelgroep en wat er nodig is. Door deze aanpak met de Trochpakker wordt de zorgvraag beter onderscheiden in de overlastmeldingen bij de politie. De Trochpakker draagt bij aan de veiligheid/-gevoelens van onze inwoners door het vergroten van orde en rust in het publiek domein en aan de bescherming van leven, gezondheid en goederen.

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor de implementatie en borging van een wijk-GGD’er of wijkfunctionaris. Wilt u ook een wijk-GGD'er of wijkfunctionaris aanstellen in uw gemeente? Bekijk dan de mogelijkheden voor subsidie en begeleiding.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website