Projectomschrijving

De Vluchtheuvel biedt preventieve en herstelgerichte ondersteuning om een psychische crisis zelfstandig en met eigen regie te voorkomen, te verminderen of uit te stellen.

Doel

De Vluchtheuvel wil mensen die crisisgevoelig zijn een middel geven om ondersteuning te intensiveren op momenten dat de ambulante ondersteuning de deuren sluit en een sociaal netwerk te kort schiet. De Vluchtheuvel is een time-out voorziening in de weekend avonduren waar stafmedewerkers, ervaringsdeskundigen en lotgenoten klaar staan voor Amsterdammers die zich in een kwetsbare periode bevinden. Een veilige plek waar menselijk contact centraal staat, er aandacht is voor de persoonlijke situatie en op individueel niveau kan worden meegedacht over herstel.

Samenwerking

De Vluchtheuvel is een samenwerkingsverband tussen Stichting De Waterheuvel, Stichting Cordaan, de Gemeente Amsterdam en Cliëntbelang Amsterdam. Gezamenlijk hebben zij de ambitie deze preventieve ondersteuning op de kaart te zetten in Amsterdam.

Beweging in kwetsbaarheid

Van januari tot en met juni 2021 besteedden we onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor (psychisch) kwetsbare mensen. Met een maandelijkse talkshow, podcasts en publicaties.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website