Projectomschrijving

Dit project is gericht op het verbeteren van het nazorg- en hersteltraject voor cliënten van de poli Depressie, waarbij de ervaringsdeskundige de verbindende persoon is.

Aanleiding

Als cliënt heeft de projectleider zelf ervaren dat het na een intensief behandeltraject een té grote overgang is om zonder steun verder te gaan. Wij willen de cliënt op een warme manier blijven begeleiden op weg naar herstel. De bestaande mogelijkheden van herstelactiviteiten worden nu onvoldoende benut.

Werkwijze

De ervaringsdeskundige gaat eerst in gesprek met cliënten en behandelaren om erachter te komen welke herstelactiviteiten beschikbaar zijn en waar de cliënt behoefte aan heeft. Vervolgens verbindt de ervaringsdeskundige alle losse activiteiten door deze op een website inzichtelijk te maken. Tot slot zijn er afsluitende gesprekken met behandelaren en cliënten om te bespreken hoe de cliënt het beste begeleid kan worden van behandeltraject naar hersteltraject. De ervaringsdeskundige zal voor zowel cliënt als behandelaar het centrale aanspreekpunt zijn.

Projecten ervaringsdeskundigheid

Dit project heeft subsidie ontvangen vanuit het Ondersteuningsprogramma voor ervaringsdeskundigen. Ervaringsdeskundigen konden samen met professionals in ggz-instellingen of het sociaal domein subsidie aanvragen voor begeleiding en ondersteuning van (ex-)ggz-patiënten. De begeleiding en ondersteuning vindt op kleine schaal plaats in de gemeente, de buurt of een instelling.

Bekijk het overzicht van alle projecten

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website