Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Het gedrag van verwarde personen zorgt nog steeds voor veel overlastmeldingen. In de Drentse aanpak Verwarde Personen 2016 -2020 is een aanzet gegeven om een ketenzorg te realiseren. Dit heeft reeds geleid tot een intensieve samenwerking van diverse organisaties.

In de vroegtijdige signalering en herkenbaarheid van personen met verward gedrag is de crisiskaart/hulpkaart een tool voor omstanders, hulpdiensten, politie en anderen. De kaart biedt handelingsperspectief om datgene te doen, waardoor de situatie zo snel mogelijk de-escaleert, aansluitend op de behoefte van de persoon zelf.

Deze kaarten worden in Drenthe ingezet door intensief samen te werken met de Optimaal Leven teams, gebruikers en naastbetrokkenen. Bekendheid geven aan de kaart loopt via trainingen aan professionals en Mental Health First Aid. Bij kennis op straat (Verwarring al om?!) over personen met verward gedrag verstrekken we de informatie. De uitrol van de hulpkaart in Drenthe maakt tevens deel uit van de landelijke effectiviteitsmeting.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website