Projectomschrijving

Het crisiskaartproject Veluwe & Veluwevallei wordt door de Stichting Herstelproces uitgevoerd. Het project dat mogelijk wordt gemaakt door de bijdrage van ZonMw, is gericht op de inwoners van de gemeenten Oldebroek, Nunspeet, Elburg, Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk en Barneveld.

Doel

Het project draagt bij aan de gemeentelijke projecten die betrekking hebben op de landelijke aanpak personen die verward gedrag vertonen. De crisiskaart wordt aangeboden aan iedere inwoner die daar behoefte aan heeft, ongeacht het feit of zij bij een ggz-instelling onder behandeling zijn of niet.

Samenwerking

Het project wordt gedragen door de genoemde gemeenten, ggz-instellingen die in die gemeenten actief zijn, welzijnsinstellingen, het veiligheidshuis en politiediensten. Dit om de crisiskaart zo effectief mogelijk in te kunnen zetten.

Werkwijze

De crisiskaarthouder wordt bij het samenstellen ondersteund door een opgeleide crisiskaartconsulent. Deze zet zich, uitgaande van eigen ervaring, op vrijwillige basis in voor de medemens.
 
 

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor het in de praktijk toepassen van één of meer van de 9 bouwstenen voor een lokale goed werkende aanpak van verward gedrag. Heeft u ook een idee om samen met andere organisaties de hulp voor mensen met verward gedrag en hun omgeving te verbeteren? Dan komt uw projectidee wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website