Projectomschrijving

De crisiskaart is een persoonlijk, opvouwbaar kaartje, zo groot als een bankpas. Je draagt de Crisiskaart altijd met je mee, bijvoorbeeld in je portemonnee. De Crisiskaart geeft aan wat jouw wensen zijn tijdens een crisis. Wat moeten omstanders en hulpverleners doen of laten? Wie kunnen ze bellen? Ook staat op de kaart welke afspraken zijn gemaakt met bijvoorbeeld behandelaar(s), crisisdienst en vertrouwenspersonen. Een Crisiskaart geeft houvast voor jezelf en voor de mensen die je helpen als jij het moeilijk hebt. De Crisiskaart is er voor mensen die vrezen een crisis mee te gaan maken of bang zijn om in een verwarde toestand te raken.

Doel

Stichting Crisiskaart Nederland coördineert landelijk de ontwikkeling en de uitgifte van Crisiskaart. Het doel van dit project is om de komende 18 maanden deze coördinerende werkzaamheden te kunnen continueren.

Resultaten

Gedurende dit project heeft de Stichting Crisiskaart Nederland haar werk kunnen continueren. Zij hebben de trainingen verzorgd, intervisie georganiseerd en zich naar buiten geprofileerd via de website en sociale media. Op deze wijze konden zij, in afwachting van ontwikkelingen rond de Hulpkaart, lokale crisiskaartorganisaties blijven ondersteunen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website