Projectomschrijving

Het komt regelmatig voor dat een cliënt met verward gedrag niet zelfstandig kan terugkeren naar de ggz-instelling waar deze verblijft. Er is dan een verhoogd risico op ernstig nadelige gevolgen voor de gezondheid en de persoonlijke veiligheid van de cliënt.

Doel

Het project ‘Cliënt Vinder’ beoogt cliënten met verward gedrag tijdig te vinden middels een cliënt smartwatch met GPS en ze vervolgens op passende wijze naar de instelling te vervoeren. Met meer bewegingsvrijheden en meer zorg en veiligheid op maat wordt de kwaliteit van bestaan voor cliënten vergroot.

Samenwerking

Het project wordt door Stichting Bestaanskracht (opgericht door familie van een cliënt) samen met Parnassia, Cliëntenraad, Familieraad, de Technische Universiteit Delft, JLM Taxi, cliënten en hun naaste familie uitgevoerd bij Parnassia in Den Haag.

 

Beweging in kwetsbaarheid

Van januari tot en met juni 2021 besteedden we onder de noemer Beweging in kwetsbaarheid aandacht aan verschillende thema’s die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving voor (psychisch) kwetsbare mensen. Met een maandelijkse talkshow, podcasts en publicaties.

Uitgelicht

Meer informatie

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor het in de praktijk toepassen van één of meer van de 9 bouwstenen voor een lokale goed werkende aanpak van verward gedrag. Heeft u ook een idee om samen met andere organisaties de hulp voor mensen met verward gedrag en hun omgeving te verbeteren? Dan komt uw projectidee wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website