Projectomschrijving

Doel

Begeleid vervoer voor personen met verward gedrag richt zich op vervoer van cliënten met gedragsproblematiek die door de hulpverlening moeilijk te hanteren is. Dit project werd in
samenhang met de RAV’s in Gelderland Zuid en Midden ontwikkeld om afstemming te vinden tussen nieuwe vormen van passend vervoer en het bestaande vervoer.

Werkwijze

Het begeleid vervoer is geïndiceerd vervoer waarbij veiligheidsmaatregelen voorzien zijn en somatische of specialistische ggz-begeleiding niet nodig is. Begeleid vervoer wordt uitgevoerd door de vervoersdienst van de Pompestichting. Cliënten worden zittend vervoerd in een prikkelarme personenbus. De bejegening is gericht op de-escalatie en dient de inzet van politie te verminderen.

Resultaten

In de pilotperiode is gebleken dat begeleid vervoer na 22 uur incidenteel geïndiceerd is. Om deze reden is niet ingezet op een 24 uurs beschikbaarheid. De ambulance rijdt in de overige uren. Gemiddeld wordt het begeleid vervoer 250 keer per jaar ingezet.

 

Subsidiemogelijkheden

Dit project heeft subsidie gekregen voor het organiseren van gepast vervoer van mensen met verward gedrag. Heeft u ook een innovatief idee voor gepast vervoer van mensen met verward gedrag? Dan komt u wellicht in aanmerking voor subsidie.

Bekijk de subsidiemogelijkheden

   

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website