Projectomschrijving

Het SuNa project Rijnmond levert een bijdrage aan het verminderen van het aantal zelfmoordpogingen. In Rijnmond zijn er 600-900 zelfmoordpogingen per jaar. Goede nazorg na een poging is essentieel, omdat het herhaling kan voorkomen.

Casemanager

In het SuNa project werken 6 SEH-afdelingen van ziekenhuizen samen met ggz preventie om deze nazorg op gang te brengen. Mensen die op een SEH afdeling zijn behandeld na een zelfmoordpoging worden aangemeld bij een SuNa casemanager. De casemanager kijkt samen met hen welke zorg nodig is en leidt hen naar deze zorg toe.

Doel

Het SuNa project is sinds jan. 2019 operationeel. We verwachten dat de aanmeldingen bij SuNa langzaam op gang komen en dat er na een half jaar ca. 20 mensen per maand aangemeld worden. SuNa is nu een half jaar actief maar de aanmeldingen blijven helaas achter. Diverse factoren beïnvloeden de doorverwijzingen naar SuNa. Actieonderzoek kan ons helpen inzicht te krijgen in deze factoren én om die factoren te beïnvloeden zodat SuNa meer mensen kan helpen.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website