Verslagen

Eindverslag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

n 2016 is de richtlijn Aanpassingsstoornis bij patiënten met kanker verschenen. Nu er een richtlijn ligt is het voor kankerpatiënten mogelijk om de psychologische zorg voor de groep die daaraan behoefte heeft duurzaam in te richten. Na publicatie van de richtlijn is besloten een tweejarige ‘pilot voor (ex)kankerpatiënten met de indicatie aanpassingsstoornis’ op te starten. Alvorens over te kunnen gaan tot de behandeling van (ex)kankerpatiënten met een aanpassingsstoornis is het van belang dat er onder andere een korte training voor behandelaren van een aanpassingsstoornis bij kanker wordt ontwikkeld, zodat zij kennis kunnen nemen van de richtlijn, specifiek de diagnostische en behandelmogelijkheden.

 

Een training voor BIG geregistreerde behandelaren (GZ- en Klinische psychologen, psychotherapeuten en psychiaters) is ontwikkeld. Met behulp van deze training wordt de deelnemer aan de hand van een reader en filmpje(s) langs de belangrijkste onderdelen van de richtlijn geleid. Er wordt ingegaan op diagnostiek, medicamenteuze- en psychosociale behandeling van aanpassingsstoornis bij (ex)patiënten met kanker.

 

Resultaten
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

- Een inhoudelijke reader (digitaal) gebaseerd op de richtlijn aanpassingsstoornis bij patiënten met kanker

- Een e-toets

- Korte filmpje(s) van gesprekken met professionals en/of cliënten die een toelichting geven op de onderwerpen van de reader

 

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

In 2016 is de richtlijn Aanpassingsstoornis bij patiënten met kanker verschenen. Nu er een richtlijn ligt is het voor kankerpatiënten mogelijk om de psychologische zorg voor de groep die daaraan behoefte heeft duurzaam in te richten. Na publicatie van de richtlijn is besloten een tweejarige ‘pilot voor (ex)kankerpatiënten met de indicatie aanpassingsstoornis’ op te starten. Alvorens over te kunnen gaan tot de behandeling van (ex)kankerpatiënten met een aanpassingsstoornis is het van belang dat er onder andere een korte training voor behandelaren van een aanpassingsstoornis bij kanker wordt ontwikkeld, zodat zij kennis kunnen nemen van de richtlijn, specifiek de diagnostische en behandelmogelijkheden.

 

Het doel is van dit project is het maken van een training voor BIG geregistreerde behandelaren (GZ- en Klinische psychologen, psychotherapeuten en psychiaters). Met behulp van deze training wordt de deelnemer aan de hand van een reader en filmpje(s) langs de belangrijkste onderdelen van de richtlijn geleid. Er wordt ingegaan op diagnostiek, medicamenteuze- en psychosociale behandeling van aanpassingsstoornis bij (ex)patiënten met kanker.

 

Accreditatie zal worden aangevraagd bij twee relevante beroepsverenigingen (NIP en NVP). Na het bestuderen van de reader volgt een eindtoets (e-toets), waarbij de deelnemer een aantal multiple choice vragen beantwoordt. De deelnemer krijgt hierbij direct feedback op de antwoorden en uitleg bij incorrecte antwoorden.

 

Eindproduct is een website met daarop:

-Een inhoudelijke reader (digitaal) gebaseerd op de richtlijn.

-Een e-toets

-Korte filmpje(s) van gesprekken met professionals en/of cliënten die een toelichting geven op de onderwerpen van de reader

-Cerficaat

 

 

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website