Projecten

Ronde 1

Subsidieronde 'Versterking aanpak eenzaamheid - startende lokale initiatieven'

In 2019 zijn er 25 innovatieve, startende en lokale initiatieven van start gegaan. Deze initiatieven zijn gericht op het voorkomen en verminderen van eenzaamheid bij ouderen boven de 75 jaar. Deze initiatieven bieden een aanvulling en zijn vernieuwend ten aanzien van het bestaande, lokale aanbod.

Subsidieronde 'Versterking aanpak eenzaamheid - bestaande lokale initiatieven'

Naast de startende initiatieven kregen 35 initiatieven subsidie om hun bestaande initiatief door te ontwikkelen. Deze initiatieven zijn gericht op het voorkomen en verminderen van eenzaamheid bij ouderen boven de 75 jaar.

Ronde 2

Subsidieronde 'Ondersteuning maatschappelijke beweging tegen eenzaamheid'   

In 2021 kregen 61 initiatieven subsidie om hun lokale initiatief door te intwikken en/of te verspreiden. Deze initiatieven zijn gericht op het signaleren, voorkomen en/of verminderen van eenzaamheid onder ouderen boven de 75 jaar.

Subsidieronde 'Beloftevolle eenzaamheidsinterventies op weg naar erkenning'   

Binnen deze subsidieronde worden vier succesvolle, bestaande en sociale interventies ondersteund bij de duurzame kwaliteitsontwikkeling. De projecten werken toe naar het goed beschrijven en/of theoretisch onderbouwen van hun interventie om deze voor te leggen voor erkenning bij één van de databanken voor erkende interventies.

Ondersteuning maatschappelijke beweging tegen eenzaamheid

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website