Over dit programma

De psychoanalyse - vaak weggezet als 'onwetenschappelijk' - kan profiteren van neurobiologische kennis, én andersom. Om onderzoek hiernaar mogelijk te maken is in 2012 het Fonds Neuropsychoanalyse tot stand gekomen. Het is bedoeld voor onderzoek naar wat zich afspeelt in het menselijk brein, uitgevoerd door psychoanalytici in samenwerking met onderzoekers uit andere, experimenteel georiënteerde, disciplines zoals neurologie en biochemie. In het onderzoek wordt kennis en theorie op het grensgebied van psychoanalyse en neurologie, getoetst.

De instelling van het Fonds is mogelijk geworden door een particuliere gift. Het beheer van het fonds is ondergebracht bij ZonMw. Er zijn twee onderzoeksprojecten gehonoreerd.

Middagsymposium op 19 juni 2018

Op dinsdagmiddag 19 juni 2018 organiseren we bij NWO in Den Haag het middagsymposium 'Symposium Neuropsychoanalyse: onderzoek en praktijk'. Tijdens dit symposium worden de resultaten van de eerste twee door het Neuropsychoanalyse Fonds gefinancierde onderzoeken gepresenteerd. U kunt zich hiervoor inschrijven via het online aanmeldformulier

Gerelateerde onderwerpen

Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website