Wat zijn de belangrijkste en nieuwste ontwikkelingen op het gebied van integriteit van onderzoek, verantwoorde onderzoekspraktijken, reproductive en replicatie van onderzoek? Annelein Stax en Guillaume Macor van ZonMw waren erbij om te horen hoe onderzoeksfinanciers samen met instellingen, onderzoekers en uitgevers bijdragen aan deze transformatie. Bekijk de komende week hun vlogs. Vandaag de introductie.

1/5 Introductie. De World Conference on Research Integrity 2019 in Hong Kong, Annelein Stax en Guillaume Macor – programma managers Fundamenteel Onderzoek, waren erbij en vertellen over deze conferentie!
(2/5) Citatie-bias in academisch onderzoek. Inhoud en niet de impact factor moeten een criterium zijn voor kwaliteit van onderzoek, Miriam Urlings, onderzoeker Complex Genetics Universiteit Maastricht, vertelt waarom.
(3/5) The Embassy of Good Science. Europees platform voor ethiek en integriteit, gelanceerd op 4 juni 2019. Astrid Hooghiemstra, senior-onderzoeker VU Amsterdam, vertelt in haar vlog over het belang van het platform.
(4/5)Reproductie en replicatie van wetenschappelijk onderzoek: is belangrijk voor wetenschap en samenleving. Met dr. Tom Arrison - program director policy and global affairs - National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine (USA).
(5/5) Wetenschappelijk onderzoek – ambities voor de toekomst: een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor junior- en senioronderzoekers. Bekijk de vlog van prof. dr. Lex Bouter, medeorganisator congresen hoogleraar Methodologie en integriteit, VU Amsterdam.
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website