ZonMw stimuleert talentvolle onderzoekers in diverse stadia van hun carrière, onder andere door middel van subsidies binnen de Vernieuwingsimpuls. De Vernieuwingsimpuls (VI) is een competitief programma dat talentvolle en creatieve onderzoekers een persoonsgebonden financiering biedt. ZonMw financiert daarmee zowel aankomend talent als wetenschappers die tot de internationale top behoren. Op hun beurt inspireren zij immers een hele generatie jonge onderzoekers. Met een subsidie uit de Vernieuwingsimpuls kunnen onderzoekers werken aan een onderwerp naar keuze, waar zij zelf gepassioneerd over zijn. Zo krijgt vernieuwend onderzoek een impuls en wordt de doorstroom bij wetenschappelijk onderzoeksinstellingen bevorderd.

De Vernieuwingsimpuls omvat 3 financieringsvormen Veni, Vidi en Vici zijn afgestemd op verschillende fasen in de wetenschappelijke carrière van onderzoekers:

(zie ook website NWO)

Uitgelicht

Een innovatief idee, wat kan ZonMw betekenen?

ZonMw financiert onderzoek dat voortkomt uit de nieuwsgierigheid van de onderzoekers. Heb je een innovatief idee dat vraagt om vrij en fundamenteel onderzoek? Bekijk dan of één van de  volgende programma’s aansluiten.

Lees verder

MijnZonMw: nieuw indiensysteem

Let op: ZonMw maakt gebruik van een nieuw indiensysteem, namelijk MijnZonMw. Als u eerder gebruik heeft gemaakt van ons oude systeem, ProjectNet, dient u een nieuw account aan te maken.Wij raden u aan ruim van tevoren te beginnen met het opstellen van uw aanvraag in het systeem, zodat eventuele problemen op tijd opgelost kunnen worden.

Meer informatie over het nieuwe indiensysteem

Inbeddingsgarantie Vidi-aanvragen

Met ingang van de Vidi-aanvraagronde 2018 en en de Veni ronde 2019 vraagt NWO Veni en Vidi kanditaten om een 'inbeddingsgarantie'. Dat wil zeggen dat onderzoekers alleen nog met steun van hun beoogde Nederlandse onderzoeksinstelling aanvragen kunnen indienen. De verwachting is dat dit zal leiden tot minder aanvragen en een betere aansluiting bij het personeelsbeleid van de onderzoeksinstellingen.

Nadere informatie over de Vidi inbeddingsgarantie

Extensieregeling ouders

ZonMw/NWO wijzigt de extensieregeling voor ouders: voor biologische moeders blijft de extensie van 18 maanden per kind ongewijzigd; de overige ouders (vaders en niet-biologische moeders) krijgen 6 maanden extensie per kind. Extensie voor ouders wordt uitsluitend verleend indien de kinderen deel uitmaken van de eigen huishouding.

Lees verder

Domeinoverschrijdende aanvragen

In de Vernieuwingsimpuls verdwijnt het aparte loket voor domein overschrijdende aanvragen. Vanaf de eerstvolgende ronde Vici 2019 worden alle aanvragen, ook multidisciplinaire voorstellen, binnen het programma beoordeeld.

 

Lees verder

Actueel

Volg via RSS

NWO-Veni van 250.000 euro voor 166 onderzoekers

NWO heeft 166 veelbelovende jonge wetenschappers een Veni-financiering van maximaal 250.000 euro toegekend, 24 daarvan vallen onder het ZonMw werkterrein. Hiermee kunnen de laureaten gedurende drie jaar hun eigen onderzoeksideeën verder ontwikkelen.

Nieuws

NWO-vidi van 800.000 euro voor 85 ervaren onderzoekers

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 85 ervaren onderzoekers een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Hiermee kunnen zij de komende vijf jaar een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en een onderzoeksgroep opzetten.

Nieuws

Ruim een kwart minder aanvragen bij Vidi-ronde 2018

Begin 2018 kondigde NWO aan een inbeddingsgarantie te vragen van kandidaten voor de Veni- en Vidi-ronde en deze maatregel na een jaar te zullen evalueren. Uit de inmiddels afgeronde evaluatie blijkt dat de maatregel ertoe leidde dat het aantal aanvragen bij de Vidi met meer dan 25% verminderde ten opzichte van 2017. Ook blijkt dat de inbeddingsgarantie niet tot gevolg had dat een discipline, instelling of instituut níet meer kon deelnemen aan de...

Nieuws

Praat mee over de wetenschapper in 2030

Het erkennen en waarderen van de wetenschapper in de toekomst dat is waarover we in gesprek gaan met (jonge) wetenschappers, universiteiten, financiers en maatschappelijke partners.

futuristische rol
Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Contact

Guillaume Macor

Guillaume Macor

Programmamanager

Telefoonnummer+31 70 349 52 99
E-mailadresveni@zonmw.nl
Oliver Stockhammer

Oliver Stockhammer

Programmamanager

Telefoonnummer+31 70 349 50 17
E-mailadresvidi@zonmw.nl
Sanneke van Vliet

Sanneke van Vliet

Programmamanager

Telefoonnummer+31 70 349 5454
E-mailadresvici@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website