Projectomschrijving

In 2018 wordt de nieuwe Nederlandse Gedragscode voor Wetenschapsbeoefening van kracht. Het hebben van een dergelijke code betekent echter niet dat iedereen zich daaraan houdt. Veel betrokkenen bij wetenschappelijk onderzoek, zoals onderzoekers, beleidsmakers, subsidiegevers en dergelijke, hebben initiatieven ontwikkeld om ervoor te zorgen dat wetenschappelijk onderzoek op een verantwoorde wijze gedaan wordt.

Dit project heeft tot doel initiatieven voor het Bevorderen van Verantwoorde Onderzoekspraktijken (‘Fostering Responsible Research Practices’, FRRP) te verzamelen en te delen. Betrokkenen in het wetenschappelijk onderzoek kunnen zo van elkaars ‘FRRP-initiatieven’ leren.

Via bestaande netwerken worden de FRRP-initiatieven verzameld. Ook wordt er systematisch op de websites van onderzoeksinstituten gezocht. Er wordt een checklist ontwikkeld om de FRRPinitiatieven te beoordelen en in categorieën in te delen. Alle beoordeelde FRRP-initiatieven worden overzichtelijk online verzameld, zodat iedereen ze kan gebruiken.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website