Uitgelicht

Chronische migraine: botox werkt niet beter dan afkicken van pijnmedicatie

Patiënten met chronische migraine die veel pijnmedicatie gebruiken kunnen daar beter mee stoppen dan een behandeling met botox ondergaan. Dat concluderen hoofdpijnonderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum uit een grootschalige  gerandomiseerde gecontroleerde klinische studie.

Bron: LUMC persbericht 18 april 2019

Lees het persbericht

International Pioneer 2 Pioneer Conference, 28-29 November 2019

How are you developing alternatives for animal testing in your country?

In the Netherlands we are accelerating the transition towards innovative animal-free research. Improved predictability and efficacy of medicines and decreased dependency on laboratory animals are our main drivers.

We invite you to join Professor Christine Mummery and many other pioneers the 28th and the 29th of November, 2019 in the Netherlands.

 

More information

BNR Podcast: een tumor aan zijn eigen wapen ten onder laten gaan

Met behulp van gekweekte tumoren en high tech apparatuur hebben onderzoekers van onder andere het Hubrecht Instituut in Utrecht realtime naar de celdeling van tumoren kunnen kijken. En wat blijkt: die celdeling is behoorlijk rommelig. In de audio hoor je een bijdrage van onderzoeker Geert Kops, wetenschappelijk directeur van Oncode Institute

 

Bron: BNR Radio

Luister naar de BNR Podcast

Gentherapie met geïmplanteerd LED-lampje stopt hartritmestoornis automatisch

Onderzoekers van het LUMC hebben, in samenwerking met de TU Delft, een manier gevonden om een op hol geslagen hart, automatisch en direct te resetten met een geïmplanteerd LED-lampje.

 

Meer weten? lees dan het volledige artikel en/of bekijk het filmpje over dit onderzoek.

Zie het filmpje over dit onderzoek

We moeten sneller, en we moeten anders!

Lector Cyrille Krul (Hogeschool Utrecht) is op vele manieren betrokken bij de transitie richting proefdiervrije innovaties. De rol die ze daarbij voor zichzelf ziet ligt in het verbinden van publieke en private partijen. Die processen zijn niet altijd makkelijk “ik vind het ook wel goed als het soms een beetje schuurt.

Lees het volledige artikel in ScienceGuide

VOORAANKONDIGING

Oproep voor publiek-private samenwerkingsprojecten voor de ontwikkeling van Humane Meetmodellen

De Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF) en Topsector LSH (Life Sciences & Health) stellen €3,2 miljoen PPS-toeslag (middelen voor publiek-private samenwerkingen) beschikbaar voor de ontwikkeling van humane meetmodellen. Deze subsidieoproep wordt uitgezet in samenwerking met ZonMw en NWO – domein Technische en Toegepaste Wetenschappen (TTW).

Lees meer over deze vooraankondiging op de website van SGF
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website