Projectomschrijving

Impact van SARS-CoV-2 op verschillende weefsels onderzocht in biopten van Covid-19 patiënten en in laboratorium gekweekte miniatuur organen

Infectie met coronavirus leidt niet alleen tot problematiek in de luchtwegen, maar ook in andere organen. Er is echter weinig bekend over de manier waarop het coronavirus verschillende organen infecteert. In dit project bestuderen we daarom hoe het coronavirus zich in verschillende organen manifesteert.

Gekweekte miniatuur organen

Daarnaast richt het onderzoek zich op het nabootsen van coronavirus infecties in gekweekte miniatuur organen in het laboratorium. In deze mini-organen kunnen we zeer gedetailleerd bestuderen hoe het coronavirus cellen infecteert, en welke moleculaire routes het daarvoor gebruikt. We hopen dat deze menselijke cel modellen kunnen bijdragen aan het verbeteren van de diagnostiek en behandeling van coronavirus infectie, en tegelijkertijd ook het gebruik van proefdieren kunnen verminderen. Door de mini-organen te bewaren in biobanken, kan toekomstig onderzoek naar andere virussen ook sneller worden uitgevoerd.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website