ZonMw stimuleert talentvolle onderzoekers in diverse stadia van hun carrière, onder andere door middel van subsidies binnen het NWO-Talentprogramma (voorheen Vernieuwingsimpuls). Het NWO-Talentprogramma is een competitief programma dat talentvolle en creatieve onderzoekers een persoonsgebonden financiering biedt. ZonMw financiert daarmee zowel aankomend talent als wetenschappers die tot de internationale top behoren. Op hun beurt inspireren zij immers een hele generatie jonge onderzoekers. Met een subsidie uit het NWO-Talentprogramma kunnen onderzoekers werken aan een onderwerp naar keuze, waar zij zelf gepassioneerd over zijn. Zo krijgt vernieuwend onderzoek een impuls en wordt de doorstroom bij wetenschappelijk onderzoeksinstellingen bevorderd.

Het NWO-Talentprogramma omvat 3 financieringsvormen Veni, Vidi en Vici zijn afgestemd op verschillende fasen in de wetenschappelijke carrière van onderzoekers:

(zie ook website NWO)

Uitgelicht

NWO voert narratief CV door in Vici-ronde 2020

NWO en ZonMw gaan in de komende Vici-ronde een uniform narratief Curriculum Vitae invoeren. Deze maatregel past in een nieuwe manier van erkennen en waarderen van wetenschappers en ligt in het verlengde van de position paper ‘Ruimte voor ieders Talent’ die NWO samen met haar partners onlangs publiceerde. Het narratief CV geldt voor alle Vici-aanvragen voor de domeinen van NWO, inclusief het Domein Medische Wetenschappen (ZonMw).

Lees verder op de website van NWO

Ruimte voor ieders talent, naar een nieuwe balans in erkennen en waarderen.

ZonMw, VSNU, NFU, KNAW en NWO lanceren position paper. Een wetenschapper kan op vele vlakken excelleren, maar wordt tot op heden vooral beoordeeld op onderzoeksprestaties. De publieke kennisinstellingen en onderzoeksfinanciers willen voortaan zowel in loopbaanbeleid als subsidievoorwaarden breder kijken naar de kennis en kunde van wetenschappers.

Lees het nieuwsbericht

Een innovatief idee, wat kan ZonMw betekenen?

ZonMw financiert onderzoek dat voortkomt uit de nieuwsgierigheid van de onderzoekers. Heb je een innovatief idee dat vraagt om vrij en fundamenteel onderzoek? Bekijk dan of één van de  volgende programma’s aansluiten.

Lees verder

Extensieregeling ouders

ZonMw/NWO wijzigt de extensieregeling voor ouders: voor biologische moeders blijft de extensie van 18 maanden per kind ongewijzigd; de overige ouders (vaders en niet-biologische moeders) krijgen 6 maanden extensie per kind. Extensie voor ouders wordt uitsluitend verleend indien de kinderen deel uitmaken van de eigen huishouding.

Lees verder

Actueel

NWO-Veni van 250.000 euro voor 161 onderzoekers

NWO heeft 161 veelbelovende jonge wetenschappers een Veni-financiering van maximaal 250.000 euro toegekend. Hiermee kunnen de laureaten gedurende drie jaar hun eigen onderzoeksideeën verder ontwikkelen.

Nieuws

NWO-Vidi van 800.000 euro voor 81 ervaren onderzoekers

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 81 ervaren onderzoekers een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Hiermee kunnen zij de komende vijf jaar een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en een onderzoeksgroep opzetten.

Nieuws

NWO maakt implementatierichtlijnen Plan S bekend

Deze week maakte NWO haar beleid voor open access publiceren bekend. De richtlijnen van PlanS zullen van toepassing zijn op subsidieoproepen die NWO vanaf 1 januari 2021 zal publiceren. Deze regels gaan dus ook gelden voor een aantal programma’s van ZonMw.

Nieuws
Toon meer

Programma's

ZonMw heeft programma’s gerelateerd aan dit onderwerp. Binnen een programma worden projecten gefinancierd.

Toon alle programma's

Contact

Guillaume Macor

Guillaume Macor

Programmamanager

+31 70 349 52 99
veni@zonmw.nl
Oliver Stockhammer

Oliver Stockhammer

Programmamanager

+31 70 349 50 17
vidi@zonmw.nl
Sanneke van Vliet

Sanneke van Vliet

Programmamanager

+31 70 349 5454
vici@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website