Overzicht artikelen en nieuwsberichten in 2019

Mediator 2019, Editie 34

Gezamenlijk artikel ZonMw over projecten vanuit programma TOP Subsidies en Jeugd: Voorkomen dat gedragsproblemen het kinderbrein veranderen

Rubriek 'Meer bevindingen': Schade aan cerebellum op jonge leeftijd kan leiden tot autisme afgerond project van programma TOP Subsidies

Mediator 2019, Editie 35

Rubriek 'Meer bevindingen': Flink bewegen helpt patiënten met kanker afgerond project van programma Veni

Nieuws en artikelen in januari - februari - maart 2019

Nieuws en artikelen in april, mei, juni 2019

  • Startende wetenschapstalenten naar buitenlandse topinstituten met Rubicon. 17 onlangs gepromoveerde onderzoekers gaan onderzoek doen aan buitenlandse onderzoeksinstellingen met een Rubicon-financiering van NWO. Ze onderzoeken onder andere kunstmatige intelligentie die betere echografie mogelijk kan maken, de spierfunctie bij ALS, levend weefsel printen en de vorming van nieuwe bloedvaten.

  • ZonMw, NWO en KNAW ondertekenen DORA-verklaring. De KNAW, NWO en ZonMw ondertekenen op 18 april de San Francisco Declaration on Research Assessment (DORA). DORA is een wereldwijd initiatief om bij de beoordeling van onderzoek en onderzoekers minder af te gaan op bibliometrische indicatoren (zoals publicaties en citaties) en meer op andere criteria.
  • Essentiële bijdrage wetenschap aan nieuw innovatiebeleid. NWO en ZonMw willen dat het wetenschappelijke veld betrokken is bij het opstellen van de Kennis- en Innovatieagenda’s van de topsectoren.

Nieuws en artikelen in juli, augustus, september 2019

 

 

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website