Zonder dit onderzoek zouden wij bijvoorbeeld niet over antibiotica beschikken of zouden wij zonder de ontdekking van de genetische code nu geen onderzoek kunnen doen naar erfelijke ziektes.

Het is dan ook voor ons allemaal belangrijk dat wetenschappers de ruimte krijgen om vrij, ongebonden en risicovol onderzoek te kunnen uitvoeren dat kan leiden tot baanbrekende inzichten en wij als maatschappij deze financieren. Die ruimte staat echter sterk onder druk. ZonMw ziet hier voor zichzelf een belangrijke taak en blijft zich inzetten voor het fundamenteel onderzoek als de innovatiemotor voor de medische zorg in de toekomst.

Actueel

Volg via RSS

Drie projecten van start voor implementatie van kennis over verantwoorde onderzoekspraktijken

Met ieder 75.000 euro gaan drie projecten kennis implementeren uit eerdere projecten van het programma Bevorderen van Verantwoorde Onderzoekspraktijken. Zo wordt er een platform voor kennis en advies over verantwoord wetenschappelijk redactiebeleid opgezet, worden er workshops georganiseerd voor ziekenhuispersoneel om de richtlijnen en wetten rondom gebruik van lichaamsmateriaal beter te implementeren en tot slot worden er workshops en cursussen...

Nieuws

InnoSysTox – Moving 2019 Call for Proposals

The ZonMw More Knowledge with Fewer Animals programme (MKMD) announces the second call for ‘Innovative Systems Toxicology for the replacement of animal testing’, in short InnoSysTox.

Nieuws

Utrechtse onderzoekers ontwikkelen mini-nieren uit urinecellen

Utrechtse wetenschappers zijn erin geslaagd om zogeheten nier-organoïden te maken met cellen uit urine. Met deze gekweekte mini-nieren kunnen nieuwe behandelingen beter en patïentvriendelijker onderzocht worden. De resultaten van het onderzoek zijn op 4 maart gepubliceerd in Nature Biotechnology.

Dankzij revolutionaire ontwikkelingen in het stamcelonderzoek kunnen wetenschappers in het lab organoïden kweken, mini-versies van organen. Eerder...

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Contact

Hesham Alghiwi

Programma-assistent

Telefoonnummer+31 70 349 5481
E-mailadresAlghiwi@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website