Onderwerpen

Uitgelicht

GGG-congres 2023: Programma bekend, aanmelden mogelijk

congreslocatie met netwerkende bezoekers

Op donderdag 30 maart vindt het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2023 plaats in het 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch. Dit jaar is het thema: ‘Inzet op Impact’. Met twee plenaire momenten en maar liefst 18 subsessies is er volop keuze om een eigen congresprogramma samen te stellen. En is er tijdens de congresdag uiteraard uitgebreid de gelegenheid bij te praten en te netwerken.

Programma en aanmelden

Integriteit in beeld brengen: een wetenschappelijke en persoonlijke uitdaging


In het project INSPIRE verzamelde Fenneke Blom samen met haar collega’s 40 initiatieven die wetenschappelijke integriteit bevorderen en maakte ze toegankelijk. Het doel is om anderen te inspireren en te helpen om in hun eigen onderzoeksomgeving aan de slag te gaan.

 

Lees het interview met Fenneke Blom

Onderzoeksintegriteit bij hbo’s:

nemen bestuurders in het hbo hun verantwoordelijkheid als het gaat om onderzoeksintegriteit? Rob van der Sande en Susan Berentsen gaan in op deze en andere vragen in het interview dat we met ze maakten. Ze kijken ook terug op de impact van de resultaten van hun ZonMw-project waarin ze trainingen integriteit ontwikkelden voor hogescholen.

Lees het interview met Rob van der Sande en Susan Berentsen

Interviews met 6 Klinische Fellows

Zes Klinische Fellows krijgen de kans om de klinische praktijk en wetenschappelijk onderzoek met elkaar te verbinden. Bob Roozenbeek, Joost Vermaat, Noortje Festen, Rachel Knevel, Joanne Verweij en Edith van Esch. Zij vertellen in een interview wat zij gaan onderzoeken en wat hen motiveert.

Lees de zes interviews

Actueel

Ga mee op innovatiemissie naar India voor samenwerking op data, technologie en oncologie

Ben jij actief op het gebied van data en digitale technologie en wil je dit toepassen in het oncologie- of medische domein? Pak dan nú je kans en ga mee op een vierdaagse innovatiemissie naar India. Hier kom je in contact met Indiase partners om kennis en ervaring uit te wisselen. Tegelijkertijd ontdek je mogelijkheden voor samenwerkingen met waardevolle Indiase partners. Momenteel is er een nieuwe KIC-call op hetzelfde thema in ontwikkeling,...

Nieuws

Onderzoekdata opnieuw benutten voor neurowetenschappelijk onderzoek

Onderzoekers kunnen subsidie aanvragen voor preklinisch en klinisch neurowetenschappelijk onderzoek waarin data herbruikt wordt. De subsidieoproep maakt deel uit van het EU FLAG-ERA-initiatief en sluit op 1 juni 2023. Het doel van de subsidieronde is het bevorderen van het hergebruik van data om innovaties in de gezondheidszorg te stimuleren.

Nieuws

34 vooraanstaande wetenschappers ontvangen Vici-beurs

De wetenschappers uit de wetenschapsdomeinen Exacte en Natuurwetenschappen (ENW), Technische en Toegepaste Wetenschappen (TTW) en Sociale en Geesteswetenschappen (SGW) en Zorgonderzoek en Medische Wetenschappen (ZonMw) krijgen een Vici-financiering van maximaal 1,5 miljoen euro.Hiermee kunnen de laureaten in de komende vijf jaar een vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en hun eigen onderzoeksgroep verder uitbouwen.

Nieuws
Toon meer

Contact

Monique Lamine

Clusterhoofd Fundamenteel Onderzoek

Lamine@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website