Onderwerpen

Uitgelicht

Afscheidsinterview Jeroen Geurts

Na een periode van 5 jaar heeft Jeroen Geurts zijn vertrek als voorzitter ZonMw en bestuurslid NWO aangekondigd. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen jaren en welke boodschap geeft hij mee voor de toekomst aan iedereen met wie hij heeft samengewerkt?

Lees het afscheidsinterview van Jeroen Geurts

Onderscheidend vermogen van genetische therapie

Erik de Vrieze

Dr. Erik de Vrieze heeft met zijn Off Road project onderzoek gedaan naar het onderscheidend vermogen van genetische therapie voor aandoeningen met een dominant overervingspatroon. Hierin neemt hij erfelijke slechthorendheid (DFNA9) als voorbeeld. Luister (en kijk) vooral mee, want in zijn vlog vertelt hij hier meer over

Open de vlog!

Interviews met 6 Klinische Fellows

Zes Klinische Fellows krijgen de kans om de klinische praktijk en wetenschappelijk onderzoek met elkaar te verbinden. Bob Roozenbeek, Joost Vermaat, Noortje Festen, Rachel Knevel, Joanne Verweij en Edith van Esch. Zij vertellen in een interview wat zij gaan onderzoeken en wat hen motiveert.

Lees de zes interviews

Actueel

Dr. Betty Tijms ontvangt de Women in Science beurs

We feliciteren dr. Betty Tijms, onderzoeker van de programma's Memorabel en VIDI, met haar prijs voor de Women in Science beurs. In haar onderzoek brengt ze verschillende onderliggende oorzaken van dementie in kaart, om uiteindelijk te kunnen bijdragen aan een behandeling op maat voor mensen met dementie.

Nieuws

Meer dan 142 miljoen euro voor wetenschappelijk toponderzoek

Zeven consortia met topwetenschappers van verschillende Nederlandse universiteiten krijgen in totaal 142,7 miljoen euro om de komende jaren wetenschappelijk onderzoek te doen in het kader van het programma Zwaartekracht. Minister Dijkgraaf (OCW) stelt deze financiering beschikbaar voor wetenschappelijke consortia die op hun gebied in de wereldtop kunnen meedoen met baanbrekend onderzoek.

Nieuws

’Reflecteren op de wetenschap moet gewoon worden’

Sally Wyatt is de nieuwe voorzitter van het programma Promoten van Goede Wetenschap (vervolg op het programma Bevorderen Verantwoorde Onderzoekspraktijken). Dit programma is gericht op het stimuleren van duurzame verbeteringen in het wetenschapssysteem. Eduard Klasen neemt afscheid als voorzitter en geeft met vertrouwen het stokje door aan Sally. Zij wil zich inzetten voor de bredere wetenschapsdomeinen.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website