Onderwerpen

Uitgelicht

Afscheidsinterview Jeroen Geurts

Na een periode van 5 jaar heeft Jeroen Geurts zijn vertrek als voorzitter ZonMw en bestuurslid NWO aangekondigd. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen jaren en welke boodschap geeft hij mee voor de toekomst aan iedereen met wie hij heeft samengewerkt?

Lees het afscheidsinterview van Jeroen Geurts

Onderscheidend vermogen van genetische therapie

Erik de Vrieze

Dr. Erik de Vrieze heeft met zijn Off Road project onderzoek gedaan naar het onderscheidend vermogen van genetische therapie voor aandoeningen met een dominant overervingspatroon. Hierin neemt hij erfelijke slechthorendheid (DFNA9) als voorbeeld. Luister (en kijk) vooral mee, want in zijn vlog vertelt hij hier meer over

Open de vlog!

Interviews met 6 Klinische Fellows

Zes Klinische Fellows krijgen de kans om de klinische praktijk en wetenschappelijk onderzoek met elkaar te verbinden. Bob Roozenbeek, Joost Vermaat, Noortje Festen, Rachel Knevel, Joanne Verweij en Edith van Esch. Zij vertellen in een interview wat zij gaan onderzoeken en wat hen motiveert.

Lees de zes interviews

Actueel

Geopend: nieuwe KIC-call ‘Meedoen op de arbeidsmarkt'

Veel mensen met een beperking of chronische ziekte krijgen momenteel niet de mogelijkheid om het werk te doen waar zij voor gekozen hebben. En dat terwijl de krapte op de arbeidsmarkt enorm is. Door de inzet van technologische en/of sociale innovaties en het wegnemen van belemmeringen in wet- en regelgeving zouden deze mensen werk kunnen doen dat past bij hun mogelijkheden en ambities. Om de arbeidsparticipatie van deze groepen te stimuleren en...

Nieuws

Vijftien innovatieve ideeën krijgen een Off Road subsidie

ZonMw geeft vijftien jonge getalenteerde onderzoekers de kans om onderzoek te doen dat buiten de gebaande paden ligt. Zij mogen met een subsidie uit het ZonMw programma Off Road een jaar lang hun idee of hypothese verder onderzoeken.

Nieuws

Mozaïek 2.0 beurs voor 13 promovendi

Dertien promovendi gaan van start met een Mozaïek 2.0 beurs voor hun promotieonderzoek. Het promotiebeurzenprogramma is gericht op meer inclusiviteit binnen de Nederlandse universiteiten en richt zich op in Nederland afgestudeerden met een migratieachtergrond uit Afrika, Azië, het Caribisch gebied, Midden- en Zuid-Amerika en Turkije.

 

Beeld NWO
Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

Vici Ronde 2022

Onderwerpen

  • Talentprogramma: Veni, Vidi, Vici
  • Persoonsgebonden subsidie
  • Talentontwikkeling
  • Senior onderzoekers
  • Opbouwen eigen onderzoeksgroep

Onderdeel van programma

Vici

Geplaatst op

14 juli 2022

Deadline

20 september 2022,
14.00 uur

Bekijk

NWO-Talentprogramma Vidi 2022

Onderwerpen

  • Persoonsgebonden financieringsinstrument voor ervaren onderzoekers.
  • De Vidi-doelgroep bestaat uit excellente onderzoekers met een opvallend en origineel talent en een grote fascinatie voor het doen van uitdagend en grensverleggend onderzoek.
  • De focus ligt op vernieuwend en door nieuwsgierigheid gedreven onderzoek.
  • Kandidaten die een Vidi-aanvraag willen indienen, kunnen dit vanaf drie jaar (uitdrukkelijk advies) tot maximaal acht jaar (harde grens) na hun promotie doen, gerekend vanaf de promotiedatum tot de peildatum van de Vidi-ronde (1 oktober).
  • Voor gepromoveerde kandidaten met of zonder vast dienstverband, afkomstig uit binnen- of buitenland. De aanstelling vindt plaats bij een Nederlandse, door NWO erkende onderzoeksinstellingen. Sinds ingang van de Vidi-aanvraagronde 2018 vraagt NWO kandidaten om een inbeddingsgarantie. Dat wil zeggen dat onderzoekers alleen nog met steun van hun beoogde Nederlandse onderzoeksinstelling aanvragen kunnen indienen.

Onderdeel van programma

NWO-Talentprogramma Vidi 2022

Geplaatst op

28 juli 2022

Deadline

4 oktober 2022,
14.00 uur

Bekijk

Contact

Monique Lamine

Clusterhoofd Fundamenteel Onderzoek

Lamine@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website