Onderwerpen

Uitgelicht

Nationale Wetenschapsagenda: Wie kan er indienen?

Eind mei zijn er 2 NWO calls gepubliceerd voor de uitvoering van de Nationale Wetenschapsagenda. De call Onderzoek op Routes door Consortia en een call voor Matchmaking-bijeenkomsten. Wie kan hiervoor precies indienen?

Lees meer over deze calls

Niets te lezen? kijk dan gauw in de nieuwe Mediator!

In deze editie van Mediator aandacht voor 'Werken aan minder proefdierleed' en een App voor het nachtelijk tandenknarsen!  lees dit en nog veel meer in de nieuwe Mediator!

Lees Mediator juli 2018

Supermens centraal op de Nacht van de wetenschap

Nieuwsgierig naar hoe onderzoekers op zoek gaan naar de grenzen van de Supermens? Ontdek het op 5 oktober in Den Haag tijdens de Nacht van de wetenschap!

Meer informatie en inschrijven

Vidi-laureaat aan het woord

Frances Handoko-de Man (VUmc) vertelt in deze video over haar project. Er zijn veel overeenkomsten tussen de klauw van een tijger en een aangepaste rechter hartkamer. Door hun unieke vorm zijn ze in staat hoge krachten te weerstaan. Dr. De Man gaat onderzoeken of rechter hartfalen behandeld kan worden door de vervorming van het hart te voorkomen.

bekijk het filmpje!

We zijn op zoek naar:

Mooie voorbeelden van de weg van onderzoek naar behandeling.

Want iedere dag zijn vele medische onderzoekers bezig om te kijken hoe het menselijk lichaam werkt en wat dat betekent voor het voorkomen of genezen van ziekten.

Lees het volledige bericht

Ontvang Mediator in uw mailbox

Mediator is het online magazine van ZonMw. Hierin laten we diverse projectleiders en onderzoekers aan het woord over hun resultaten en innovaties. Mediator verschijnt elke 9 weken.

Abonnement Mediator(gratis)

Mogelijk alternatief voor proefdierstudies naar toxiciteit

Toxicoloog Rob Stierum van TNO ontwikkelt samen met andere onderzoeksinstellingen een uniek alternatief voor dierproeven op basis van humane celsystemen en computermodellen. Hiermee kan niet alleen worden voorspeld of een stof wel of niet giftig is, maar ook bij welke concentratie er gezondheidsschade kan optreden. De eerste testen zijn hoopvol.

Tekst: John Ekkelboom

Lees het artikel over mogelijk alternatief voor proefdierstudies naar toxiciteit

Actueel

Volg via RSS

Update JPND onderzoeksdatabase over neurodegeneratieve ziekten beschikbaar

Het EU Joint Programme Neurodegenerative Disease Research (JPND) lanceerde een update van een database die inzicht biedt in de onderzoeksinfrastructuur en de gerelateerde investeringen op het terrein van neurodegeneratieve ziekten. De database bevat nu gegevens over meer dan 3.100 projecten afkomstig uit Australië, Canada en alle Europese lidstaten van het JPND.

Nieuws

NWO-Veni van 250.000 euro voor 154 onderzoekers

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 154 veelbelovende jonge wetenschappers een Veni-financiering van maximaal 250.000 euro toegekend, 23 daarvan vallen onder het ZonMw werkterrein. Hiermee kunnen de laureaten gedurende drie jaar hun eigen onderzoeksideeën verder ontwikkelen.

 

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Rubicon 2018-2

Onderwerpen

 • onderzoekservaring buitenland
 • gepromoveerde wetenschappers
 • talent

Onderdeel van programma

Rubicon

Geplaatst op

19 juni 2018

Deadline

30 augustus 2018,
14.00 uur

Bekijk

TOP-subsidies 2018

Onderwerpen

 • innovatieve (grensverleggende) wetenschap;
 • vernieuwing van een onderzoekslijn wat betreft inhoud èn samenwerking;
 • een breed uitstralend effect op wetenschap en/of maatschappij;
 • behorend bij onderzoek dat ZonMw rekent tot gezondheidsonderzoek.

Het potentiële, bij voorkeur breed uitstralende effect op wetenschap is een belangrijk criterium in de beoordeling van de ingediende aanvragen. Daarnaast zijn innovativiteit van het onderzoek, een goed en duidelijk plan van aanpak, een excellent track record, inzicht in de risico’s van het onderzoek en kennisbenutting belangrijke criteria.

  Onderdeel van programma

  TOP-subsidies

  Geplaatst op

  3 juli 2018

  Deadline

  30 augustus 2018,
  14.00 uur

  Bekijk

  Contact

  Rita Struhkamp

  Programmacoördinator

  Telefoonnummer+31 70 349 5092
  Naar boven
  Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website