Onderwerpen

Uitgelicht

GGG-congres 2023: Programma bekend, aanmelden mogelijk

congreslocatie met netwerkende bezoekers

Op donderdag 30 maart vindt het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen 2023 plaats in het 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch. Dit jaar is het thema: ‘Inzet op Impact’. Met twee plenaire momenten en maar liefst 18 subsessies is er volop keuze om een eigen congresprogramma samen te stellen. En is er tijdens de congresdag uiteraard uitgebreid de gelegenheid bij te praten en te netwerken.

Programma en aanmelden

Integriteit in beeld brengen: een wetenschappelijke en persoonlijke uitdaging


In het project INSPIRE verzamelde Fenneke Blom samen met haar collega’s 40 initiatieven die wetenschappelijke integriteit bevorderen en maakte ze toegankelijk. Het doel is om anderen te inspireren en te helpen om in hun eigen onderzoeksomgeving aan de slag te gaan.

 

Lees het interview met Fenneke Blom

Onderzoeksintegriteit bij hbo’s:

nemen bestuurders in het hbo hun verantwoordelijkheid als het gaat om onderzoeksintegriteit? Rob van der Sande en Susan Berentsen gaan in op deze en andere vragen in het interview dat we met ze maakten. Ze kijken ook terug op de impact van de resultaten van hun ZonMw-project waarin ze trainingen integriteit ontwikkelden voor hogescholen.

Lees het interview met Rob van der Sande en Susan Berentsen

Interviews met 6 Klinische Fellows

Zes Klinische Fellows krijgen de kans om de klinische praktijk en wetenschappelijk onderzoek met elkaar te verbinden. Bob Roozenbeek, Joost Vermaat, Noortje Festen, Rachel Knevel, Joanne Verweij en Edith van Esch. Zij vertellen in een interview wat zij gaan onderzoeken en wat hen motiveert.

Lees de zes interviews

Actueel

Aanpassingen subsidieoproep Kennisinfrastructuur voor proefdieronderzoek

Per 1 januari 2023 voeren we een aantal wijzigingen door voor het aanvragen van financiering voor de Module Kennisinfrastructuur van ons programma Meer Kennis met Minder Dieren. Het gaat om de modules ‘Uitvoeren systematisch literatuuronderzoek dierstudies’, ‘Publiceren neutrale/negatieve dierexperimentele resultaten’ en ‘Workshop systematisch literatuuronderzoek dierstudies’. Hieronder zetten we de wijzigingen op een rijtje.

Nieuws

Nieuwsflits Talentprogramma: planning 2023 bekend

De planning van het Talentprogramma (Veni, Vidi, Vici) met de indieningsdata van 2023 is bekend. In de procedures van de nieuwe rondes zijn enkele aanpassingen doorgevoerd, stuk voor stuk gericht op verdere vereenvoudiging en besparing van kostbare tijd van aanvragers en beoordelaars.

Nieuws

31 onderzoeksteams gaan van start met subsidie uit de ZonMw Open Competitie

31 onderzoeksteams gaan van start met hun project dat gefinancierd wordt met subsidie uit de ZonMw Competitie ronde 2021 met een totaalbedrag van € 24,2 miljoen. Ieder onderzoeksteam ontvangt daarvoor gemiddeld € 750.000,-. Zes van de onderzoeksteams ontvangen €250.000 extra voor een investering in infrastructuur.

Nieuws
Toon meer

Subsidieoproepen

ZonMw Open Competitie 2023

Onderwerpen

  • innovatieve (grensverleggende) fundamentele biomedische of gezondheidswetenschap met een breed uitstralend effect op  wetenschap en/of maatschappij;  

  • team science: synergistische en creatieve samenwerking tussen onderzoeksgroepen, vernieuwend in samenstelling en inhoud; de leden van het team hebben niet eerder op het beschreven onderwerp samengewerkt of gezamenlijk gepubliceerd.

Onderdeel van programma

ZonMw Open Competitie

Geplaatst op

20 december 2022

Deadline

7 maart 2023,
14.00 uur

Bekijk

NWO Talentprogramma: Vici 2023

Onderwerpen

  • Talentprogramma: Veni, Vidi, Vici

  • Persoonsgebonden subsidie

  • Talentontwikkeling

  • Senior onderzoekers

  • Opbouwen eigen onderzoeksgroep

Onderdeel van programma

Vici

Geplaatst op

13 januari 2023

Deadline

14 maart 2023,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Toon alle agenda-items

Contact

Monique Lamine

Clusterhoofd Fundamenteel Onderzoek

Lamine@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website