Veel preventieve interventies hebben een digitale component. Denk aan leefstijlapps of apps die zich richten op een betere mentale weerbaarheid, smartwatches en interactieve websites. De kracht van e-health is de toegankelijkheid, het is persoonlijk en wachtlijsten zijn er niet. Het is laagdrempelig en voor iedereen beschikbaar. Op deze pagina staan de onderzoeken met een digitale component die gaan over preventie.

Uitgelicht

#Jeroenonderzoekt op werkbezoek

Kun je patiënten met beloningen stimuleren gezonder te leven? Onze voorzitter Jeroen Geurts bezocht het samenwerkingsverband ‘We all benefit’ waar de psychologie van beloning centraal staat.

Meer weten?

Gedragsverandering met e-health: kan dat?

Een man en een vrouw op een bank
Chamoetal Zeidler en Gert-Jan de Bruijn (Universiteit van Amsterdam)

Je hebt ze in allerlei soorten en maten, e-health toepassingen. Denk aan leefstijlapps of apps die zich richten op een betere mentale weerbaarheid, smartwatches en interactieve websites. Maar wat weten we van de effectiviteit van deze toepassingen en hoe kunnen we de kwaliteit waarborgen?

Lees het interview

Effectiviteit eHealth en preventie

Preventieve interventies zijn nodig om te voorkomen dat mensen ziek worden en om te bevorderen dat zij mee blijven doen in de samenleving. Wat kan EHealth hier aan bijdragen? En hoe kan de waarde hiervan het best worden onderzocht? Op 2 juli wisselden een aantal deskundigen hierover met elkaar van gedachten.

Bekijk de publicatie

Projecten

Wanneer u onderstaande onderwerpen openklapt, ziet u de lopende en/of afgeronde projecten.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website