Projectomschrijving

Vraagstuk

Het mHealth coachingsprogramma “www.SlimmerZwanger.nl” verbetert de leefstijl van paren met kinderwens en IVF/ICSI indicatie. Dit succesvolle programma wordt daarom in dit project meer toegankelijk gemaakt voor álle paren met kinderwens en hun zorgverleners.

Onderzoek

Samen met deze paren, zorgverleners en stakeholders wordt een landelijk implementatieplan opgesteld. Om de implementatie van “Slimmer Zwanger” te bevorderen word het gekoppeld aan het screeningsinstrument “www.ZwangerWijzer.nl”. Door het Erasmus MC, Erfocentrum en Nationaal eHealth Living Lab (LUMC) worden de beide programma's en andere effectieve innovaties verankerd in een digitaal PreconceptieZorgPlatform. Het implementatieproces wordt op verschillende momenten geëvalueerd en aangepast, zodat de programma's continu evolueren.

Uitkomst

Slimmer Zwanger is ingebouwd op het Lifecourse Zorgplatform van het Erasmus MC: www.mijnleefstijlzorg.nl. In het ZonMw verspreidings- en implementatieproject zijn de ‘look en feel’ van Slimmer Zwanger vernieuwd en is een koppeling gemaakt met het online screeningsinstrument www.zwangerwijzer.nl. Voor anderstaligen is het programma vertaald in het Engels. Verder is een animatie gemaakt om het doel en gebruik te verhelderen, zo wordt ook de doelgroep beter bereikt die minder goed kan lezen en schrijven.

Meer over preconceptiezorg

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website