Projectomschrijving

Het project bestaat uit 3 delen:
I. Effectiviteit en kosten-effectiviteit: Mensen die door amputatie of geboorte een arm of hand missen, gebruiken vaak een prothese om het verlies aan handfunctie op te vangen. De kosten van handprothesen zijn het afgelopen decennium fors gestegen o.a. door nieuwe bionische prothesehanden, waarvan de duim en vingers afzonderlijk kunnen bewegen. In deze studie wordt onderzocht wat de ervaringen zijn van gebruikers van bionische en standaard prothesehanden.
II. Prothesezorg: Revalidatieteams gebruiken bij het voorschrijven van een handprothese het landelijke PPP-Arm protocol (PPP: Prothese Prescriptie Protocol). De gegevens die verzameld zijn in het PPP-protocol worden binnen dit project gebruikt om te onderzoeken of de kenmerken van de voorgeschreven prothese passen bij de kenmerken van de gebruiker. Daarnaast worden diverse kosten bekeken die met prothesegebruik te maken hebben.
III. Keuzehulp: voor patiënten wordt een online Keuzehulp ontwikkeld, om de keuze voor een prothesehand te ondersteunen.
 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website