Projectomschrijving

Samenvatting na afronding

In het TREAT NL register worden gegevens verzameld van patiënten met matig-tot-ernstig atopisch eczeem, die behandeld zijn met een systemische behandeling of lichttherapie, met als doel de inhoud, kwaliteit en doelmatigheid van deze zorg te verbeteren. Inmiddels maakt het TREAT NL register deel van de internationale TREAT Registry en is het geïmplementeerd in verschillende centra, waaronder het LUMC, Erasmus MC en Universitair Ziekenhuis Gent.

Resultaten

Op deze data zijn analyses uitgevoerd om de beschikbare behandelingen te vergelijken ten aanzien van effectiviteit, veiligheid en kosteneffectiviteit. De resultaten van deze analyses zijn gepubliceerd in verschillende wetenschappelijke artikelen en worden inmiddels toegepast in de praktijk. De data in het register zullen ook worden gebruikt om in de toekomst analyses uit te voeren om zo de langetermijneffecten en veiligheid van de behandelingen te monitoren.
 

Samenvatting bij start

Het TREAT register is een (inter)nationaal register voor het verzamelen van gegevens van patiënten met atopisch eczeem, zowel volwassenen als kinderen, die behandeld worden met systemische immunomodulerende of lichttherapie.
Atopisch eczeem is een veelvoorkomende chronische en jeukende huidaandoening. De meeste patiënten worden succesvol behandeld met lokale therapie. Een minderheid komt vanwege de ernst en onvoldoende ziektecontrole in aanmerking voor een vorm van lichttherapie of systemische therapie, die veelal off-label wordt toegepast.

Het register is gebaseerd op een TREAT core dataset voor het beantwoorden van onderzoeksvragen, die is ontwikkeld op basis van internationale consensus om poolen en vergelijken van data mogelijk te maken. Met het register wordt beoogd real-life data te verzamelen op de lange termijn om inzicht te krijgen in de effectiviteit, de veiligheid en de kosteneffectiviteit van de verschillende behandelingen.
 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website