Projectomschrijving

Kinderen met klachten als braken en diarree lopen een risico om uitgedroogd te raken. Om uitdroging te voorkomen krijgen deze kinderen nu ORS voorgeschreven. Door het braken werkt ORS niet altijd voldoende. Wanneer kinderen met deze klachten de huisartsenpost bezoeken, stuurt de huisarts op de huisartsenpost kinderen die uitgedroogd dreigen te raken, naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis.

Dit vergelijkingsonderzoek kijkt of het eenmalig innemen van een antibraak medicijn, ondansetron, gevolgd door ORS leidt tot minder ziekenhuisopnamen dan wanneer alleen ORS wordt gebruikt.
Kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot 6 jaar die de huisartsenpost bezoeken met braken en diarree kunnen meedoen aan dit onderzoek. We vergelijken hoe vaak in beide groepen kinderen doorgestuurd worden naar het ziekenhuis na het bezoek aan de huisartsenpost en in de 5 dagen daarna.

Als het middel werkzaam blijkt, kan het gebruikt worden bij alle kinderen die door braken risico lopen op uitdroging. Hiermee kunnen dan veel ziekenhuisopnames voorkomen worden.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website