Projectomschrijving

Dit project heeft als doel om jonge deelnemers aan wetenschappelijk onderzoek beter te informeren.

Eerder werd samen met kinderen de strip ‘Anne en de Groeneneuzengriep’ ontwikkeld. Nu zal er samen met kinderen een model worden ontwikkeld voor een proefpersonen informatie formulier (PIF).
Ook zullen presentaties en workshops gegeven worden voor onderzoekers om de strip en model-PIF onder de aandacht te brengen. Zo worden onderzoekers ondersteund om jonge proefpersonen duidelijk en begrijpelijk te informeren.

Daarnaast wordt een online platform opgezet voor alle betrokkenen bij medisch-wetenschappelijk onderzoek met kinderen. Hierbij wordt gewerkt vanuit het onderzoekscollectief ‘Kind in Onderzoek: geïnformeerd, wilsbekwaam, betrokken’ – een groep van drie onderzoekers met expertise in het betrekken van het perspectief van kinderen. Zo worden de krachten gebundeld om onderzoek beter te laten aansluiten bij het perspectief van kinderen en daarvoor praktische handvatten te geven.

Vervolgproject van: 113203006

Dit project heeft een relatie met twee andere projecten uit het 'Kind en Onderzoek' collectief: 1132032021 en 1132030061.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website