Projectomschrijving

Patiënten met een psychose konden moeilijk informatie vinden over antipsychotica die rekening houdt met individuele situatie en voorkeur.

Resultaten
De Persoonlijke Antipsychotica Keuzewijzer – PAKwijzer – is een online keuzehulp voor patiënten die gebruikmaken of gaan maken van antipsychotische medicatie. Het doel van de PAKwijzer is patiënten te betrekken en te ondersteunen bij het maken van een keuze voor een antipsychoticum. Dit kan helpen om betere beslissingen omtrent antipsychotica te maken en de medicatietrouw bij behandeling met antipsychotica te verbeteren.

De PAKwijzer is ontwikkeld door de 15 meest voorgeschreven antipsychotica in Nederland met elkaar te vergelijken op de belangrijkste effecten en bijwerkingen. In de keuzehulp op www.PAKwijzer.nl geeft de patiënt aan hoe belangrijk hij 3 verschillende effecten en hoe acceptabel hij 15 veelvoorkomende bijwerkingen van antipsychotica vindt. Dit resulteert in een persoonlijke rangorde van antipsychotica, die de patiënt vervolgens kan opslaan/afdrukken om met zijn behandelaar te bespreken en gezamenlijk voor een bepaald antipsychoticum te kiezen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website