Projectomschrijving

Dit project heeft tot doel de beoordeling van belasting in kindergeneeskundig wetenschappelijk onderzoek zoveel mogelijk evidence-based te maken door ethische commissies te stimuleren gebruik te maken van informatie over hoe kinderen de belasting tijdens onderzoeksprocedures ervaren.

Tevens worden onderzoekers gestimuleerd om met behulp van deze gegevens ouders en kinderen te informeren over de te verwachten belasting. Zo krijgen zij een idee hoe belastend kinderen uit eerder onderzoek dezelfde procedures vonden.
Hiervoor wordt een website ontwikkeld met data over de belasting van kinderen in onderzoek. De website bestaat uit drie subwebsites voor de verschillende typen gebruikers: ethische commissies/onderzoekers,  ouders en kinderen. Alle groepen kunnen informatie opzoeken over de belasting van kinderen in onderzoek. Daarnaast kunnen kinderen een vragenlijst invullen over de belasting die zij tijdens onderzoeksprocedures hebben ervaren.
Vervolgproject van: 113203202.

Dit project heeft een relatie met twee andere projecten uit het 'Kind en Onderzoek' collectief: 1132030061 en 1132030161.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website