Projectomschrijving

De DISTRICTS is een groot Nederlands onderzoek bij 940 patiënten met het carpaletunnelsyndroom. Het carpaletunnelsyndroom kan worden behandeld met een operatie of door een injectie met ontstekingsremmers bij de pols. Het doel van de DISTRICTS is om uit te zoeken wat de beste behandelstrategie is: direct opereren of eerst starten met een injectie.
In verband met een tegenvallend aantal deelnemers aan het onderzoek subsidieerde ZonMw-ZE&GG een gecombineerde aanpak om de rekrutering van deelnemers te bevorderen. Dit in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Neurologie.
Er werden structurele bijeenkomsten met lokale onderzoekers georganiseerd en een instructievideo voor rekrutering van deelnemers werd beschikbaar gesteld. Daarnaast werd een onkostenvergoeding geboden aan de deelnemende ziekenhuizen om de administratieve- en logistieke procedures te verbeteren.
In november 2021 is de laatste deelnemer geïncludeerd en de laatste meting wordt in mei 2023 verricht. De verwachting is dat de eerste resultaten eind 2023 bekend zijn.

Bekijk de bijbehorende zorgevaluatie van deze inclusieversneller.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website