Projectomschrijving

In het INCAS project stond de vraag centraal hoe de zorg van de eerstelijns verloskundige beter kan aansluiten op de zorg in het ziekenhuis tijdens de bevalling.

Veel vrouwen die tijdens de bevalling overgedragen worden van de eerstelijn naar het ziekenhuis bevallen onder begeleiding van een ziekenhuis-verloskundige.  De eerstelijns verloskundige zou deze vrouwen ook in het ziekenhuis kunnen begeleiden als ze voldoende deskundig is.

Iedereen  is het erover eens dat vrouwen zoveel mogelijk door dezelfde zorgverlener(s) begeleid moeten worden. Zorgverleners hebben echter verschillende ideeën over hoe dergelijke integrale zorg georganiseerd moet worden. Zo vinden eerstelijns verloskundigen dat hun takenpakket kan worden uitgebreid, maar andere zorgverleners vinden dat meestal niet.  
Daarom bevelen wij aan om via actie onderzoek de organisatie van verloskundige zorg te veranderen. Bij deze methode wordt bij het veranderen van de organisatie rekening gehouden met de verschillende ideeën en belangen van zorgverleners.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website