Projectomschrijving

De implementatiefellow heeft als doel om bij te dragen aan meer succesvolle implementatie van innovaties in ziekenhuizen en tegemoet te komen aan de behoefte aan meer implementatiekennis en onderzoekers op dit gebied.
In het UMC St Radboud is dr. Marieke Zegers gestart met het inventariseren van kwaliteit en veiligheidsproblemen, verbeterinterventies en problemen bij de implementatie ervan. Naar aanleiding van deze inventarisatie zijn in samenwerking met afdelingen en zorgprofessionals van het UMC St Radboud en regio ziekenhuizen projectideeën ingediend bij ZonMw. Daarnaast heeft de fellow diverse professionals geadviseerd bij het vertalen van implementatieproblemen naar implementatiekennisvragen en bij het schrijven van subsidieaanvragen voor implementatieonderzoek.

De fellow volgt een uitgebreid trainingsprogramma en verspreidt vervolgens de opgedane implementatiekennis binnen haar lokaal en (inter)nationaal netwerk.

Volgend jaar ligt de nadruk op uitbreiding van haar netwerk en samenwerking met de medewerkers van het UMC St Radboud en regio ziekenhuizen voor het verspreiden van implementatiekennis, om implementatieonderzoek verder onder de aandacht te brengen en voor het adviseren over subsidieaanvragen

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website