Projectomschrijving

Coach2Move is een kosteneffectieve aanpak waarbij de fysiotherapeut met de oudere een persoonlijk plan maakt om weer lichamelijk actief te kunnen zijn. De VIMP subsidie is ingezet om samen met de Frankenlandgroep te Schiedam materiaal te ontwikkelen voor de landelijke uitrol.

Door de cursus uit te breiden met een e-learning module wordt beter aangesloten bij het start niveau van de professional. Daarnaast is de cursusinhoud aangevuld met relevante casussen en materiaal voor peer-assessment bijeenkomsten. Tot slot, zijn twee software leveranciers bereid geweest de elektronische patiëntendossiers zo aan te passen dat de aanpak ondersteund wordt en de kwaliteit en uitkomsten gemeten kunnen worden.

Verder is er informatiemateriaal voor verwijzers beschikbaar. Het RIVM heeft Coach2Move erkend als effectief. Dit is vervolgens door het KNGF verspreid onder 19.000 leden en stakeholders. Ook zijn er sketchvideos over de aanpak ontwikkeld, een website ingericht en presentaties verzorgd op (inter)nationale wetenschappelijk congressen.

Meer informatie

www.coach2move.com

Hoofdstudie

Bekijk de bijbehorende hoofdstudie van dit VIMP (Verspreidings- en Implementatie Impuls) project.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website