Projectomschrijving

De IDEAL studie toonde aan dat eenvoudig onderscheid kan worden gemaakt tussen patiënten die wél en patiënten die niet langdurig een steunkous nodig hebben na een trombose van het been. Hierdoor kan tenminste 30 miljoen euro per behandelperiode worden bespaard. We willen deze patiëntvriendelijke en kosteneffectieve werkwijze implementeren in de praktijk.

Daarnaast willen we aanhaken bij een eerder onderzoek naar het bevorderen van zelfredzaamheid bij patiënten die thuiszorg nodig hebben voor het aan- en uittrekken van de steunkous. Door het gebruik van hulpmiddelen te stimuleren zal zelfredzaamheid worden bevorderd.

Door de ontwikkeling van een gezamenlijk behandelprotocol voor alle voorschrijvers in Nederland zal voor iedere patiënt met een indicatie voor een steunkous een eenduidig behandeladvies en een optimale behandeling worden verzorgd. Tevens zal worden onderzocht of het gebruik van dit protocol bijdraagt aan het verbeteren van de kwaliteit van de zorg en vermindering van zorgkosten.

Hoofdstudie

Bekijk de bijbehorende hoofdstudie van dit VIMP (Verspreidings- en Implementatie Impuls) project.

Deze VIMP subsidie is toegekend in samenwerking met het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg thuis

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website