Verslagen

Samenvatting van de aanvraag

Samenvatting
Dit item is dichtgeklapt
Dit item is opengeklapt

Naar aanleiding van ons onderzoek “Cost-effectiveness of Early Surgery versus Conservative Treatment with Optional Delayed Meniscectomy for Patients over 50 years. A Randomized Controlled Trial, zijn wij uitgenodigd voor het schrijven van een verspreidings- en implementatie impuls aanvraag.

 

Met ons onderzoek hebben wij aangetoond dat zowel fysiotherapie als een meniscusoperatie effectieve behandelingen zijn voor een meniscusscheur bij mensen boven de 45 jaar. Zowel de ‘intention-to-treat’ als de ‘as-treated’ analyse lieten zien dat fysiotherapie non-inferieur is aan een meniscusoperatie.1

De totale kosten in de fysiotherapiegroep waren per patiënt gemiddeld €1800,- lager dan in de operatiegroep. Gerelateerd aan de uitkomsten op de patiënt gerapporteerde kniefunctie en kwaliteit van leven was de waarschijnlijkheid dat fysiotherapie niet inferieur is aan de operatie 97% voor de kniefunctie en 89% voor de kwaliteit van leven gecorrigeerd levensjaar (QALY’s).2

 

Desondanks wordt een operatie momenteel nog door veel behandelaars en patiënten gezien als aantrekkelijke behandeloptie. Met deze VIMP aanvraag beogen we dat te veranderen. Een online keuzehulp biedt uitkomst om recente wetenschappelijke resultaten objectief en in begrijpbare ‘gewone taal’ aan de patiënt te presenteren. Daarnaast ondersteunt het de zorgprofessional en patiënt om tot een gezamenlijke behandelkeuze te komen. Dit zal bijdragen aan de juiste zorg op de juist plek.

Met financiële ondersteuning vanuit de VIMP willen wij de keuzehulp die we hebben ontwikkeld n.a.v. de ESCAPE resultaten verspreiden en implementeren.

 

Meer informatie over ons project, de beoogde resultaten en uw vragen naar aanleiding vindt u in het projectvoorstel.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website