Projectomschrijving

Blended cognitieve gedragstherapie (bCGT) is een combinatie van face-to-face therapie en online therapie. Deze studie heeft de doelmatigheid van bCGT voor angststoornissen in vergelijking met face-to-face CGT (face-to-face CGT) onderzocht in de specialistische GGZ.

In totaal zijn 114 patiënten bij toeval toegewezen aan bCGT (n=52) of face-to-face CGT (n=62). bCGT blijkt acceptabel in termen van tevredenheid, therapietrouw en therapeutische alliantie. bCGT is effectief in het verminderen van angstsymptomen, en ook in het verbeteren van depressieve symptomen en kwaliteit van leven.
bCGT en face-to-face CGT verschillen bij de follow-up meting niet significant van elkaar op deze uitkomsten. De kans dat bCGT leidt tot lagere kosten dan face-to-face CGT is 93% vanuit het maatschappelijk perspectief en 64% vanuit het  gezondheidszorgs perspectief. De kans dat bCGT dominant (lagere kosten en hogere effecten) is over face-to-face CGT voor kwaliteit van leven is 60% voor het maatschappelijk perspectief en 35% voor het gezondheidszorg perspectief.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website