Projectomschrijving

Elk jaar ontstaan in Nederland ruim 500.000 enkelverstuikingen tijdens sport. Een geblesseerde sporter heeft hierna voor zeker nog een jaar een verhoogd risico om opnieuw de enkel te verstuiken. Het is alom bekend dat braces en balanstraining dit verhoogde risico kunnen beperken. Ze worden dan ook beiden genoemd in diverse behandelrichtlijnen.
Dit onderzoek bekijkt welke aanvullende behandeling (balanstraining, een sportbrace of een combi van beiden) het meest werkzaam en efficiënt is om enkelverstuikingen te voorkomen bij eerder geblesseerde sporters. Ook wordt gekeken welke behandeling het meest doelmatig is.
Deelnemende sporters tussen de 18 en 70 jaar worden willekeurig verdeeld over drie groepen; één groep krijgt 8 weken balanstraining, één groep draagt een jaar lang een sportbrace tijdens het sporten en één groep doet 8 weken balanstraining en draagt 8 weken een sportbrace tijdens het sporten. Vervolgens wordt een jaar lang de sportbeoefening en het aantal herhaalde enkelblessures per groep bijgehouden.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website