Projectomschrijving

In Nederland zijn diverse zorgverleners en onderzoekers bezig met verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten met longkanker. Eén onderwerp is het verlichten van symptomen. Deze kunnen ontstaan door de kanker of door de behandeling. Als een patiënt thuis symptomen rapporteert via een app, kan de zorgverlener sneller ingrijpen. Dat verbetert de kwaliteit van leven.

In dit project komen zorgverleners en onderzoekers bijeen om hun projecten en ideeën voor de toekomst te delen. Zo wordt het werk verdeeld, uitgewisseld en hergebruikt. Op deze manier wordt er voorkomen dat er twee keer het zelfde onderzoek wordt gedaan. We werken daarvoor samen met Longkanker Nederland.

In dit project wordt samen bepaald waar in de komende jaren aan gewerkt gaat worden op gebied van symptomen en kwaliteit van leven. Het doel is om te kijken hoe we de meeste winst kunnen behalen voor de patiënt. Dit zal worden beschreven in een opinie stuk. Ook wordt een subsidieaanvraag geschreven voor doelmatigheidsonderzoek dat zich richt op voorspellingen van symptomen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website