Implementatie

Nieuwe informatie over betere zorg verspreidt zich niet vanzelf. En ook nieuwe inzichten toegepast krijgen in de praktijk duurt vaak lang. Terwijl kennis uit onderzoek pas echt impact heeft wanneer het in de praktijk wordt gebruikt.

Resultaten DoelmatigheidsOnderzoek naar de praktijk

Mede om te zorgen dat resultaten van doelmatigheidsonderzoek hun weg vinden naar de praktijk, financiert ZonMw in het programma DoelmatigheidsOnderzoek onderzoek dat aansluit bij de prioriteiten die zorgpartijen zelf hebben bepaald. Dat betekent dat bij de beoordeling van onderzoeksvoorstellen gekeken wordt of de onderwerpen deel uitmaken van de kennisagenda’s van bijvoorbeeld wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten.

Implementatie en impact van DoelmatigheidsOnderzoek

ZonMw helpt implementeren

ZonMw helpt met kennis, ervaring en geld. Daarbij gebruiken we de inzichten die we de afgelopen tien jaar hebben opgebouwd met het invoeren van zorgvernieuwingen.

Wat kunnen we voor elkaar betekenen?

Verstandig Kiezen & Samen Belissen

De Federatie Medisch Specialisten (FMS) en de Patiëntenfederatie Nederand voeren samen de campagne Verstandig Kiezen & Samen Beslissen uit, bedoeld om specialisten en hun patiënten te ondersteunen bij gezamenlijke beslissingen over gepast gebruik van zorg. ZonMw ondersteunt deze campagne.

Initiatieven en projecten die bijdragen aan deze belangrijke ontwikkeling

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website