Doelmatigheidsonderzoek is zeer divers. Het onderzoek dat wij financieren kan betrekking hebben op alle mogelijke behandelingen binnen de (medische) zorg. Daarom hebben we alle zorgevaluatie onderzoeken gesorteerd op basis van de specialismen waarop de wetenschappelijke verenigingen zijn georganiseerd. De projecten vanuit het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg thuis staan onder de gelijknamige titel bij elkaar.

Uitgelicht

Parelproject

Parelbeeldje in handen

Minder bloedverlies na een hartoperatie redt levens. Dr. Koolbergen ontdekte dat als je de wond spoelt met een zoutoplossing, het bloedverlies met 76% daalt. Onze algemeen directeur Véronique Timmerhuis reikte de Parel uit aan Koolbergen en zijn team voor dit innovatieve onderzoek.

Naar het Parelproject

Aanmeten orthopedische schoenen samen met patiënt

Screenshot van filmpje

Worden orthopedische schoenen beter gedragen met een nieuwe procedure voor het aanmeten? Lisette van Gemert vertelt in een filmpje over haar onderzoek.

Bekijk het filmpje

Later afnavelen bij vroeggeboorte

Screenshot video

Prof.dr. Arjan Te Pas van het LUMC heeft een reanimatietafel ontwikkeld om te vroeg geboren baby’s zorg te verlenen zonder de navelstreng door te knippen. Hij onderzoekt of het voor gezondheid van de baby beter is om ademhalingsproblemen te behandelen zonder afnavelen.

Bekijk de video

Nu bewezen: neustussenschot rechtzetten werkt

Portretfoto

Een scheefstaand neustussenschot rechtzetten is een gangbare kno-operatie. Nijmeegse onderzoekers leverden het bewijs dat de ingreep ook echt werkt.

Lees het Mediator artikel
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website