Doelmatigheidsonderzoek is zeer divers. Het onderzoek dat wij financieren kan betrekking hebben op alle mogelijke behandelingen binnen de (medische) zorg. Daarom hebben we alle zorgevaluatie onderzoeken gesorteerd op basis van de specialismen waarop de wetenschappelijke verenigingen zijn georganiseerd. De projecten vanuit het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg thuis staan onder de gelijknamige titel bij elkaar.

Uitgelicht

Aanmeten orthopedische schoenen samen met patiënt

Screenshot van filmpje

Worden orthopedische schoenen beter gedragen met een nieuwe procedure voor het aanmeten? Lisette van Gemert vertelt in een filmpje over haar onderzoek.

Bekijk het filmpje

Later afnavelen bij vroeggeboorte

Screenshot video

Prof.dr. Arjan Te Pas van het LUMC heeft een reanimatietafel ontwikkeld om te vroeg geboren baby’s zorg te verlenen zonder de navelstreng door te knippen. Hij onderzoekt of het voor gezondheid van de baby beter is om ademhalingsproblemen te behandelen zonder afnavelen.

Bekijk de video

‘Mijn idee zou duizenden levens kunnen redden’

Foto van Dave Koolbergen

Dave Koolbergen bedacht een methode van wondspoeling die nabloedingen voorkomt na openhartoperaties. Mooi resultaat uit het programma Doelmatigheidsonderzoek.

Lees het Mediator artikel

Nu bewezen: neustussenschot rechtzetten werkt

Portretfoto

Een scheefstaand neustussenschot rechtzetten is een gangbare kno-operatie. Nijmeegse onderzoekers leverden het bewijs dat de ingreep ook echt werkt.

Lees het Mediator artikel
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website