De stimuleringssubsidie is bedoeld voor wie graag doelmatigheidsonderzoek wil gaan doen, maar daarvoor nog geen concrete plannen en samenwerkingspartners heeft. In de subsidieronde stimuleringssubsidies ronde 2 van het programma Goed Gebruik Hulpmiddelenzorg is aan 2 projecten subsidie toegekend.

De volgende projecten zijn gehonoreerd:

Behandeling van fecale incontinentie

Dr. D. (Daniël) Keszthelyi, Maastricht UMC+, heeft als doel de effectiviteit van een nieuw ontwikkeld instrument voor de behandeling van fecale incontinentie (ontlasting niet kunnen ophouden) te onderzoeken. Met deze subsidie haalt hij informatie op bij patiënten en andere betrokkenen en doet hij  literatuuronderzoek.

Bekijk het project: Retaking bowel control in fecal incontinence using a novel anal device (projectnummer 85300095010)

Verhogen gebruik steunkousen

Dr. C. (Catherine) van Montfrans, Erasmus MC, heeft als doel het gebruik van hulpmiddelen voor het aan- en uittrekken van therapeutisch elastische kousen (TEKs) te verhogen. Door goed gebruik te maken deze hulpmiddelen kan het gebruik van de kousen stijgen. Met deze subsidie onderzoekt zij de beste manier om het gebruik van de kousen te meten en doet zij literatuuronderzoek.

Bekijk het project: Goed gebruik aan- en uittrekhulpmiddelen voor therapeutisch elastische kousen (projectnummer 85300095012)

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website