‘Ik heb hersenletsel, maar ik ben mijn gezonde verstand niet verloren en zo wil ik ook behandeld worden’

Een van de speerpunten van ZonMw is samenwerken met ervaringsdeskundigen bij de opzet en uitvoering van onderzoeken in de zorg. In het NAH-kennisnetwerk van het programma Gewoon Bijzonder werken onderzoeker Kitty Jurrius en co-onderzoeker en ervaringsdeskundige Anita Govaers samen aan meer en betere participatie van mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Respect en investeren in elkaar

In het boekje ‘Patient Included’ vertellen Kitty en Anita over hun ervaringen. Waar loop je tegenaan en hoe houd je rekening met elkaar? Duidelijkheid, respect en investeren in elkaar. Dat zijn belangrijke uitgangspunten bij het doen van onderzoek samen met ervaringsdeskundigen. Voor Kitty en Anita is het voor volkomen logisch dat ervaringsdeskundigen meedenken op alle niveaus. 

Meer ervaringsverhalen

Wilt u meer lezen over de ervaringen van Kitty en Anita? Lees dan het interview in Patient Included. In deze uitgave van het ministerie van VWS staan verhalen van ervaringsdeskundigen, onderzoekers en beleidsmedewerkers die werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg in Nederland.

Informatie over het Kennisnetwerk niet-aangeboren hersenletsel (NAH) van Gewoon Bijzonder
Patient Included - uitgave ministerie van VWS