Inspiratie uit de praktijk

Is onderdeel van het programma Versterking Aanpak Eenzaamheid
Vijf eenzaamheidsinterventies nemen je mee in een video over de praktijk en delen hun handboek.
Afbeelding

Inleiding Els Kok

Waarom moet je beschikken over een handboek voordat hun interventie kan worden toegelaten tot het erkenningstraject en dus opgenomen kan worden in de databank? En wat is dat dan precies, een handboek? Els Kok van Movisie vertelt in haar inleiding meer.
Afbeelding

Video BuurtBLIK Heemstede

In het project ‘BuurtBLIK’ maken 75-plussers films over de wijze waarop ouderen zich verbinden met de wereld om hen heen. Zij brengen daarvoor plekken in beeld waar ouderen samenkomen.
Afbeelding

Video Geinoord Met en Voor Elkaar

SV Geinoord in Nieuwegein organiseert elke dinsdag wandelvoetbal voor ouderen. Het project ‘Geinoord Met en Voor Elkaar’ is een uitbreiding hiervan. Dit project richt zich op 75-plussers uit Nieuwegein met als doel hen samen te brengen.
Afbeelding

Video 'Blijf je nog even?'

Meer dan de helft van de inwoners, van jong tot oud, uit Den Haag voelt zich wel eens eenzaam. Het project 'Blijf je nog even?' helpt deze ouderen door ze te koppelen aan een gespreksmaatje voor minstens één jaar.
Afbeelding

Video Van Begraafplaats naar Ontmoetingspark Bovenbroek

Op de Algemene Begraafplaats Bovenbroek in de gemeente Kampen worden door inzet van gastvrouwen praatjes gemaakt met oudere bezoekers. Vaak zijn deze ouderen eenzaam en vinden zij het fijn om met iemand te praten tijdens het rouwproces.
Afbeelding

Video en handboek Het Danspaleis

Het Danspaleis houdt ouderen vitaal en betrokken met dansen en muziek. Ook – of juist – tijdens corona . Dankzij creatieve aanpassingen kunnen de heupen nog steeds los en blijft het contact met ouderen in stand.